Landschapsarchitectuur NLagendaevenementSymposium ‘Confrontations in the metropolitan landscape’

Symposium ‘Confrontations in the metropolitan landscape’

21082017

Op vrijdag 8 september 2017 organiseert de Vereniging Deltametropool het internationale symposium ‘Confrontations in the Metropolitan Landscape’ op landgoed ‘Kleine Vennep’.

De afgelopen jaren heeft de Vereniging Deltametropool onderzoek gedaan en een breed netwerk ontwikkeld op het thema ‘metropolitaan landschap’, o.a. met de publicatie ‘Blind Spot’ uit 2016. De triënnale is een mooie gelegenheid om voort te bouwen op dit onderzoek en van elkaars praktijk – nationaal en internationaal – te leren.

Confrontaties in het landschap

Hoe kunnen stedelijke regio’s omgaan met de ruimtevraag van energie- en economische transities, zonder de waardevolle kwaliteiten van het vaak spaarzame landschap rondom de stad te verliezen? Hoe is het gesteld met de groene infrastructuur in buitenlandse steden en hoe ziet de stedelijke voedselvoorziening in het landschap van de toekomst eruit?

Op het internationale symposium krijgt u de kans om in gesprek te gaan met experts, bijvoorbeeld uit Melbourne, en kennis te nemen van recent wetenschappelijk onderzoek van o.a. de TU Delft, Wageningen UR en NHTV Breda. Het symposium is gekoppeld aan een bijeenkomst van het Eurocities netwerk van Amsterdam, met deelnemers uit verschillende Europese steden.

Inschrijving en programma

Verdere informatie over het programma vindt u hier. De voertaal op het symposium is Engels en we vragen een deelnemersbijdrage van €85 (+ € 4,80 administratiekosten). Hiervoor krijgt u een exclusief internationaal programma en uitstekende catering voorgeschoteld gedurende de dag. De volgende sprekers zijn al bevestigd:

Berno Strootman (Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving, CRa), Kees Christiaanse (professor ETH Zurich en architect) en Alan Pert (professor Melbourne School of Design).

Inschrijven kan via de website. Het aantal plekken is beperkt, dus meld u snel aan!