Landschapsarchitectuur NLagendalezingLarenstein Lezingenreeks Helden en Passie

Larenstein Lezingenreeks Helden en Passie

05092017

In de eerste periode van het studiejaar 2017-2018 organiseert de opleiding Tuin- en landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein wederom een lezingenreeks met de titel Helden en Passie, over inspiratiebronnen voor de Tuin- en Landschapsontwerper. Op 7 september geeft Boudewijn Almekinders (OKRA) de eerste lezing. 

Op vijf opeenvolgende donderdagavonden zullen ontwerpers spreken over hun inspiratiebronnen en voorbeelden. De sprekers zullen in het bijzonder in gaan op de wijze waarop ontwerpers elkaar, van generatie op generatie (of binnen één enkele generatie), inspireren en beïnvloeden.

De lezingen (in het Engels):

Tijd en locatie

  • Tijdstip: donderdagavonden van 19.00 – 20.30 uur (uitloop tot 21.00 uur).
  • Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein, Landgoed Larenstein, Larensteinselaan 26a, Velp,
  • Zaal: Collegezaal D004.
  • Toegang: vrij

Over de sprekers

De sprekers representeren de breedte en actualiteit van het werkveld van de Tuin- en Landschapsontwerper. Boudewijn Almekinders was tot voor kort mededirecteur van het internationaal gerenommeerde landschapsarchitectenbureau OKRA. Sylvia Karres is (mede-)oprichter en mededirecteur van Karres + Brands landscape architecture and urban planning. Ook dit is een bureau met veel ervaring en een indrukwekkende lijst van (inter-)nationale projecten. Bruno Doedens heeft zich als landschapsarchitect na de oprichting van het bureau DS Landschapsarchitecten toegelegd op bijzondere projecten die zich richten op landschapskunst en landschapstheater. Ivar Branderhorst is landschapsontwerper, stedenbouwkundige en partner van het bureau Ziegler-Branderhorst. Een bureau met een sterk integrale benadering van landschap, stedenbouw en architectuur. Anet Scholma is directeur van buro Mien Ruys. Het ontwerpen met beplanting is een belangrijk onderdeel van de burofilosofie. Uiteraard geïnspireerd op het werk van Mien Ruys, één van bekende pioniers van de moderne tuinarchitectuur.