Landschapsarchitectuur NLagendaevenementTU Delft – Urban and Landscape Week ‘Draw the line’

TU Delft – Urban and Landscape Week ‘Draw the line’

12102015

Jaarlijks organiseert Polis, de studievereniging van Stedenbouw en Landschapsarchitectuur aan de TU Delft een groot internationaal symposium over actuele thema’s in het vakgebied. De organisatie ligt geheel in de handen van zowel Nederlandse als buitenlandse studenten, die dit naast hun studie oppakken. Dit jaar is de vijfde editie en is het de ambitie om zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan om samen te praten over de toekomst van het vak.

De 5e Urban and Landscape Week staat in het teken van het definiëren van grenzen, zowel op ruimtelijk, moreel en organisatorisch vlak en het thema luidt Draw the Line. Door middel van inspirerende lezingen, interactieve workshops en prikkelende debatten is het de bedoeling studenten en professionals uit binnen en buitenland uit te dagen om samen de grens op te zoeken.

De week van 12 t/m 16 oktober staat elke dag in een ander thema:

  • maandag 12 oktober: grens tussen stad en natuur
  • dinsdag 13 oktober: tekenen als vaardigheid
  • woensdag 14 oktober: de morele en ethische positie van de ontwerper
  • donderdag 15 oktober: reageren op trends in top-down en bottom-up
  • vrijdag 16 oktober: tentoonstelling resultaten workshop

Op de woensdagavond zal het 25-jarig bestaan van Polis centraal staan, waarbij naar de historie en toekomst van Polis wordt gekeken. Hiernaast zal het jaarlijkse Alumni-evenement worden gehouden.

De week zal op donderdagavond worden afgesloten met een groot slotakkoord: twee rondes van drie sprekers die kort vanuit hun vakgebied stelling zullen nemen en met elkaar en het publiek op zoek gaan naar waar we de lijn leggen: Draw the Line.

Meer informatie over het programma: polistudelft.nl en op facebook.com/urbanismweek.