Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstSymposium | Kinaesthesia, synesthesie and the perception of place

Symposium | Kinaesthesia, synesthesie and the perception of place

18032018

Op 2 mei vindt het symposium ‘Kinaesthesia, synesthesie and the perception of place’ plaats aan de TU Delft. Tijdens het symposium zal ook het boek ‘Hidden Landscapes. The metropolitan garden as a multi-sensory expression of place’ van Saskia de Wit gelanceerd worden.

‘Kinaesthesia, synesthesie and the perception of place’ is een symposium over het idee van ‘plaats’, het bieden van instrumenten om onze blik op de eigenschappen ervan te scherpen, om de verschillende plekken van het metropolitane landschap te identificeren in hun structurele, materiële, dynamische, praktische, atmosferische, mnemonische en discursieve identiteiten.

Wat maakt een plaats? Hoe zien we onze omgeving? Wat zijn de eisen aan de gebouwde omgeving om ons erin thuis te laten voelen?

Het symposium is georganiseerd ter gelegenheid van de boekpresentatie ‘Hidden Landscapes. The metropolitan garden as a multi-sensory expression of place’ van Saskia de Wit. De grootstedelijke tuin als een multi-zintuiglijke uitdrukking van plaats (Architectura & Natura Publishers).

Datum & locatie

  • Datum & tijd: 2 mei 2018, 15.00 uur.
  • Plaats: TU Delft Faculty of Architecture and the Built Environment, gebouw 8, Julianalaan 134
    Berlage Zalen.

RSVP voor 27 april naar: C.Termini@tudelft.nl. Vragen? Mail Saskia de Wit: S.I.deWit@tudelft.nl

De toegang is vrij.