Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstSAVE THE DATE – 30 november: DSL Symposium ‘Design = Research’

SAVE THE DATE – 30 november: DSL Symposium ‘Design = Research’

08102016

Hoe verhouden ontwerp en onderzoek zich binnen de Nederlandse landschapsarchitectuur? Welke opvattingen zijn er bij de opleidings- en onderwijsinstituten en het werkveld over ontwerp als vorm van onderzoek? En hoe komen we tot een gemeenschappelijke taal en sterkere basis voor landschapsarchitectuur als wetenschappelijke discipline? Op woensdag 30 november organiseert de DSL in Velp het symposium ‘Design = Research’ over ontwerp als vorm van onderzoek binnen de landschapsarchitectuur.

Het symposium vindt plaats bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De Nederlandse masteropleidingen (Wageningen Universiteit, TU Delft, Academie van Bouwkunst Amsterdam), bacheloropleidingen (Van Hall Larenstein Velp en HAS Den Bosch) en vertegenwoordigers van bureaus (opdrachtnemers) en de overheid (opdrachtgevers) zullen hun werkwijzen, visie en vragen delen. Het komen tot een ‘gemeenschappelijke taal’ staat centraal. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Onderwijsmedewerkers, docenten, studenten en vakgenoten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Daarnaast is iedereen die geïnteresseerd is in ontwerp en onderzoek binnen de landschapsarchitectuur van harte welkom!

  • Locatie: Van Hall Larenstein, Kapel, Larensteinselaan 26a, 6882 CT Velp
  • Datum/tijd: 30 november 2016, 13.00- 17.00 uur, borrel na afloop.
  • Toegang en aanmelden: aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden via email@d-s-l.info.
  • Voertaal is Engels. Meer informatie: danielle.iederer@d-s-l.info.

Foto: Thomas Lenden