Landschapsarchitectuur NLnieuwsOrganisatie Landschapstriënnale 2020 van start

Organisatie Landschapstriënnale 2020 van start

04092018

In het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud/Van Gogh Nationaal Park i.o. gaf Commissaris van de Koning van de provincie Noord Brabant Wim van de Donk deze zomer het officiële startsein voor de organisatie van de Landschapstriënnale 2020, die in het gebied plaatsvindt.

Brabant staat voor immense opgaven op het gebied van woningbouw, landbouw, duurzame energie en klimaatadaptatie. Ontwikkelingen binnen deze velden moeten gekoppeld worden aan landschapsontwikkeling. Eric Luiten, voorzitter van Landschapstriënnale 2020: “Veel maatschappelijke ambities moeten ingepast worden in de landschappelijke topografie; het cultuurlandschap van Nederland. Met de Landschapstriënnale 2020 vergroten we het inzicht in ons landschap en kunnen we alle aspecten van de benodigde transformatie in beeld brengen en bespreken.”

Thema 2020: High Green – Innovating the Landscape

Ontwerpers, experts, bewoners, ondernemers, agrariërs en beleidsmakers gaan samen de uitdaging aan om tijdens de Landschapstriënnale 2020 een ‘landschapsmetropool’ te realiseren. Onder de noemer ‘High Green – Innovating the Landscape’ worden tien Living Labs opgezet: vooraf geformuleerde concrete landschappelijke opgaven die internationaal relevant én lokaal beleefbaar zijn, en waar tijdens de Landschapstriënnale de schijnwerper op wordt gericht.

Lees het hele artikel op de website van de NVTL. Zie voor meer informatie ook Landschapstriënnale.com.