Landschapsarchitectuur NLagendalezingNVTL/Makeblijde lezingenreeks ‘Gezond Landschap’

NVTL/Makeblijde lezingenreeks ‘Gezond Landschap’

07092016

In het kader van het thema ‘Gezond Landschap’ organiseert de NVTL, in samenwerking met het architectuurcentrum Makeblijde, een programma met lezingenreeks over de interactie tussen ruimtelijke inrichting, gebruik, beleving en gezondheid. De reeks start met een lezing ‘Altijd bewegen’ van Mathijs Dijkstra (MD Landschapsarchitecten) en Maria Koelen (WUR) op 23 september in Houten. 

Deskundigen uit ruimtelijke ordening, zorg, wetenschap en creatieve industrie zullen ingaan op de relatie tussen gezondheid en bebouwde omgeving:

vrijdag 23 september
ALTIJD BEWEGEN
Mathijs Dijkstra, MD Landschapsarchitecten GEZONDHEID & RUIMTE
Maria Koelen, WUR

vrijdag 14 oktober
COMFORTZONE | BELEVING & GEDRAG Wouter Tooren, Bureau Eyckveld LEVENDE GEBOUWEN
Pieter Hennipman, Eco-Wise

vrijdag 18 november

GREENWAYS | INFRATECTURE Martin Knuijt, OKRA
SMART ENVIRONMENT
Sjerp de Vries, Alterra

Seminar: Gezond Stedelijk Landschap

Op vrijdag 16 december wordt de reeks afgesloten met een seminar over de governance op gezondheid als nieuwe kader voor ruimtelijk beleid. Prominente deskundigen, beleidsmakers en ontwerpbureaus zullen aan de hand van de presentaties van de resultaten van het ontwerpend onderzoek hun standpunten, visies en projecten delen en bediscussiëren met een breed publiek. De centrale vraag is hoe een vliegwiel voor ontwikkeling in gang te zetten.

Locatie en aanmelden

Park Makeblijde
Oud Wulfseweg 3
3992 LT Houten
Tijd colleges : 15.00 – 17.00 uur (inloop van 14.30 uur) Prijs toegang colleges : € 12,00 (leden NVTL gratis) Tijd seminar: 13.00 – 17.00 uur (onder voorbehoud) Het seminar is gratis toegankelijk

Opgave voor deelname kan via; secretariaat@nvtl.nl (020-4275590) of de website van Architectuurcentrum Makeblijde.