Landschapsarchitectuur NLagendalezingMidsummer Night Lecture 2018 | Oliver Wainwright

Midsummer Night Lecture 2018 | Oliver Wainwright

08062018

Op vrijdag 13 juli organiseert de Amsterdamse Academie van Bouwkunst de Midsummer Night Lecture, een jaarlijkse lezing voor docenten, studenten en medewerkers over een actueel onderwerp in architectuur, stedenbouw of landschapsarchitectuur. Dit jaar wordt de lezing gehouden door journalist Oliver Wainwright van The Guardian. 

Oliver Wainwright schrijft over architectuur en het ontwerp in de Guardian. Voordat hij zich in de journalistiek begaf, studeerde hij architectuur en werkte hij in de strategische planning bij het departement Architecture and Urbanism van de Greater London Authority en bij een aantal architectuurbureaus, waaronder OMA in Rotterdam en Muf in Londen. Hij bezoekt regelmatig critici en docenten op een aantal internationale architectuurscholen. In zijn lezing, getiteld ‘Form Follows Finance’, spreekt Oliver over hoe de krachten van het wereldwijde kapitaal onze steden vormen.

Datum en locatie

Vrijdag 13 juli, 2018. De lezing begint om 21.00 uur. Waterlooplein 211-213, Amsterdam. De lezing zal in het Engels zijn. Na de lezing is er een studentenfeest van 22.00 tot 03.00 uur. Kaartjes voor het feest zijn 10 euro per stuk (inclusief 2 drankjes) en zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf 20.30 uur.