Landschapsarchitectuur NLagendalezingLezingenreeks Larenstein en NVTL over duurzaamheid

Lezingenreeks Larenstein en NVTL over duurzaamheid

05102015

In september en oktober organiseert Hogeschool VH Larenstein samen met de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een lezingenreeks rondom het thema duurzaamheid. Onder andere Esther Kruit, John Boon en Steven Delva gaan in op het thema aan de hand van projecten uit de praktijk.

Duurzaamheid is een breed begrip. De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (T&L) verkent de betekenis van het begrip duurzaamheid en de toepassing van duurzaamheidsprincipes voor het vakgebied van de Tuin en Landschapsarchitectuur.

Jaarthema NVTL

De NVTL had in 2012/2014 ‘Landschapsarchitectuur als duurzame strategie’ als jaarthema. Een driejarig onderzoek van de commissie Vakontwikkeling van de NVTL naar landschapsarchitectuur en duurzaamheid heeft geresulteerd in het boek ‘Duurzame landschapsarchitectuur’. Deze publicatie, met verdiepende essays en 42 praktijkvoorbeelden, dient om kennis over duurzaamheid toegankelijk te maken en te delen met vakgenoten en andere betrokkenen.

Met deze lezingenreeks geeft Hogeschool VHL, in samenwerking met de NVTL, een vervolg aan de publicatie. De ontwerpers presenteren de voorbeeldprojecten uit het boek en bediscussiëren hun visie op de bijdrage van het vakgebied aan een duurzame inrichting, de toepassing in het ontwerp en het ontwerpproces.

Data en sprekers

  • Donderdag 03 sept. Inleiding Esther Kruit (KruitKok landschapsarchitecten + John Boon (Arcadis)
  • Donderdag 10 sept. Steven Delva (DELVA Landscape Architects / Urbanism)
  • Donderdag 17 sept. Frank Talsma (H+N+S Landschapsarchitecten)
  • Donderdag 24 sept. Lieneke van Campen (Karres + Brands Landscape Architects and Urban Planning)
  • Donderdag8 okt. Eduardo Marin* (de Urbanisten)

*) lezing in het Engels

Plaats en tijd

  • Plaats: Hogeschool VH Larenstein Velp, Collegezaal E002.
  • Tijd: 19.00 – 21.00 uur
  • Toegang: vrij