Landschapsarchitectuur NLagendalezingLEZING Christophe Girot in serie 1·Lectures

LEZING Christophe Girot in serie 1·Lectures

21052015

Op donderdag 21 mei houdt Christophe Girot een lezing in de serie 1·Lectures van de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Christophe Girot (Parijs, 1957) is als professor in de Landschapsarchitectuur verbonden aan de ETH in Zürich, Zwitserland. Hij richt zich in het bijzonder op grootschalig landschapsontwerp, waarvoor hij met het Landscape Visualising and Modeling Laboratory (LVML) hulpmiddelen en technieken ontwikkelt.

Girot is ook als onderzoeksleider verbonden aan het Future Cities Laboratory in Singapore. Met zijn eigen bureau Atelier Girot voert hij projecten uit in Europa en Azië. Werk van Girot is in 2014 tentoongesteld bij de Architectuurbiënnale van Venetië en de IABR te Rotterdam. In zijn 1·Lectureslezing schetst Girot een actueel beeld van het onderzoek met het LVML. Daarnaast presenteert hij voorbeelden uit recent eigen werk.

  • Datum: donderdag 21 mei,
  • Tijd: 20.00 uur
  • Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213.

Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Arcam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

1·Lectures

1·Lectures is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen en de Arcam-lezingen, bedoeld voor Academiestudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

De volgende spreker is Adrian Forty (4 juni).