Landschapsarchitectuur NLagendalezingLet’s talk solutions / Learning from New York

Let’s talk solutions / Learning from New York

02122015

Op 10 december geeft Henk Ovink een lezing in de serie ‘Let’s talk solutions’ van het AMS Institute.

Ovink is ‘watergezant’ voor Nederland als het gaat om internationale waterprojecten. Daarnaast is hij directeur van ‘Rebuild by Design’ en was hij adviseur voor Shaun Donovan van het ‘Department of Housing and Urban Development’ en de orkaan Sandy Rebuilding Task Force.

In zijn bijdrage zal Ovink ingaan op de realisatie van veerkrachtige steden door een gezamenlijke en integrale aanpak zoals in New York plaatsvindt. “Rebuild by Design is gericht op het opbouwen van sociale en fysieke weerbaarheid, gebaseerd op grondig begrip, inclusief samenwerking en ontwerpgedreven innovatie.” Rebuild by Design werd uitgeroepen tot één van de meest innovatieve ideeën in CNN’s top 10 van 2013.

Let’s talk solutions

Het thema van de openbare lezingenreeks ‘Let’s Talk Solutions’ is gewijd aan ‘leren van anderen’. Tal van steden over de hele wereld werken aan uitdagingen die gepaard gaan met verstedelijking. Zij doen dat in nieuwe samenwerkingsverbanden tussen overheid, universiteiten, bedrijfsleven en burgers. In de lezingenserie gaan verschillende sprekers in op perspectieven voor de steden Helsinki, Mumbai, Londen en New York.

Entree en drankjes zijn gratis na aanmelding. Aanmelden: op de website van AMS-Institute.

  • Datum/tijd: 10 December 2015, 17:00 – 18:00h
  • Locatie: AMS home, Mauritskade 62, 1092 AD Amsterdam.
  • Aanmelden: events@ams-institute.org