Landschapsarchitectuur NLagendaexpositieExpositie Winter School: Forever Young

Expositie Winter School: Forever Young

09032016

In de Academy Gallery van de Academie van Bouwkunst Amsterdam worden tot 18 maart vier ontwerpen geëxposeerd van de Winter School 2016, een ontwerpprijsvraag voor studenten die in interdisciplinaire ontwerpstudio’s aan hun inzending hebben gewerkt. Totaal 180 studenten hebben aan deze prijsvraag deelgenomen. 

De studenten werd gevraagd na te denken over de toekomst van de historische binnenstad van Amsterdam. Ze hebben onderzocht hoe de binnenstad met behoud van haar historische kwaliteit van betekenis kan blijven voor huidige en toekomstige generaties bewoners. Elke ontwerpstudio heeft zich hierbij op één deelgebied van de binnenstad geconcentreerd. Samen vormen de ontwerpen een toekomstvisie die werd gepresenteerd in één grote maquette. Een jury (Petra Blaisse, Arjan Klok, Madeleine Maaskant, Berno Strootman en Jarrik Ouburg) heeft op 29 januari het winnende ontwerp gekozen.

De eerste prijs ging naar het ontwerp ‘Welcome back, Darwin!’ Een utopische toekomstvisie die zinspeelt op de evolutietheorie van de beroemde Engelse bioloog Charles Darwin, gesitueerd in de Amsterdamse Plantagebuurt dat in het ontwerp weer een wandel- en ontspanningsgebied is geworden.

maandag 15 februari 2016 – vrijdag 18 maart 2016 –
Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213, Amsterdam.