Landschapsarchitectuur NLagendaevenementEindpresentatie Winter School 2018

Eindpresentatie Winter School 2018

22012018

Op vrijdag 26 januari om 14:30 uur vindt de eindpresentatie van de Winter School 2018 ‘The Right to Silence, the Right to Speak!’ plaats op de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Studenten presenteren alle ideeën, projecten en oplossingen die tijdens de Winter School 2018 bedacht zijn. Een speciale prijs wordt uitgereikt door extern jurylid Defne Ayas tijdens de prijsuitreiking om 15.30 uur.

Stilte is een onderwerp dat studenten steeds vaker fascineert. Toerisme en stedelijke verdichting zetten de stad onder druk. We hebben wetten die het recht op huisvesting, het recht op een groene omgeving en het recht op veiligheid reguleren, maar hoe zit dat met het recht op stilte? En wat is die stilte waarvan we veronderstellen dat we er recht op hebben? Stilte lijkt misschien wenselijk vanuit een westers standpunt, maar toch kunnen we sommige stiltes – zoals censuur – beter vrezen. Misschien is het recht op stilte soms ook het recht om te spreken.

Kunstenaar en Artist in Residence (AiR) Sarah van Sonsbeeck is gevraagd om studenten te inspireren met haar artistieke onderzoek naar stilte door het cureren van de Winter School.

Datum: vrijdag 26 januari 2018
Tijd: 14.30-19.30 uur – eindpresentaties open voor publiek. Prijsuitreiking om 15.30 uur, gevolgd door een drankje.
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Gratis toegang