Landschapsarchitectuur NLagendaevenementColloquium | 50 jaar Labyrint Museum van Buuren – Brussel

Colloquium | 50 jaar Labyrint Museum van Buuren – Brussel

21092018

De Belgische Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten (ABAJP-BVTL) en de partnerverenigingen en -instellingen organiseren op vrijdag 19 oktober een colloquium naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het labyrint in de tuinen van het Museum van Buuren in Brussel en de restauratie ervan dit jaar. Het colloquium vindt plaats in de C.I.II.III.IV.A, Kluisstraat 55 in 1050 Brussel.

Het colloquium vindt plaats naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de aanleg van het labyrint in de tuin van het Museum van Buuren. Het labyrint is aangelegd in 1968 naar een ontwerp van de tuin- en landschapsarchitect René Pechère (1908-2002). De restauratie van het labyrint wordt nog dit jaar afgewerkt.

Binnen- en buitenlandse sprekers zullen René Pechère toelichten. Pechère was naast private tuinontwerper ook directeur van projecten in de publieke sector in Brussel, raadgever in de restauratie van historische tuinen, auteur van boeken en medeoprichter en inspirator van internationale verenigingen.

Sprekers zijn o.a.: Carmen Añon Feliu (erevoorzitter van het ICOMOS- IFLA Internationaal Wetenschappelijk Comité voor Culturele Landschappen), Annie van Marcke de Lummen (medewerkster van René Pechère en erelid van het ICOMOS-IFLA Internationaal Wetenschappelijk Comité voor Culturele Landschappen), Ann Voets (kunsthistorica en landschapsarchitecte BVTL, lid van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen van Brussel), Anne-Marie Sauvat (landschapsarchitecte BVTL en restaurateur van het labyrint, bijdragend lid van het ICOMOS-IFLA Internationaal Wetenschappelijk Comité voor Culturele Landschappen), Jacques Boulanger-Français (landschapsarchitect BVTL en voormalig medewerker van René Pechère voor de Expo 58), dr. Heimerick M.J. Tromp (historicus, voormalig conservator van het Museum Paleis Het Loo), Paul Deroose (landschapsarchitect BVTL en raadgevend lid van het ICOMOS-IFLA Internationaal Wetenschappelijk Comité voor Culturele Landschappen).

Plaats en tijd

  • Plaats: AUDITORIUM van de C.I.II.III.IV.A STICHTING – Departement Tuin, Landschap en Stedelijk Ecostysteem 55 Kluisstraat te 1050 Brussel
  • Tijd: Ontvangst vanaf 9.30 uur, de lezingen in het Nederlands en Frans beginnen om stipt 10 uur en eindigen omstreeks 16 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober via inscription-inschrijving@abajp- bvtl.be.

Kosten zijn 30 euro, studenten 12 euro, over te maken op rekeningnummer BE65 0010 8965 9196 van de BVTL met vermelding ‘Colloquium René Pechère’ + voornaam en naam van de deelnemer(s).