Landschapsarchitectuur NLagendalezing1·Lectures | Hannah Schubert met Tweede Natuur

1·Lectures | Hannah Schubert met Tweede Natuur

11022019

Landschapsarchitect Hannah Schubert (1982) houdt op 14 februari een lezing rondom haar boek en onderzoek ‘Tweede Natuur – een langzame, natuurlijke transformatie als alternatief voor sloop’. DE lezing is onderdeel van de 1·Lectures serie van de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Voor deze avond heeft zij Leo van Broeck, Vlaams Bouwmeester, en Mark Minkjan van Failed Architecture uitgenodigd om ook te spreken over het onderwerp.

Hannah Schubert wil ‘gefaalde gebouwen’ een tweede kans geven door de natuur als het ware haar gang te laten gaan zodat de ruïnes langzaam kunnen worden opgenomen in het landschap. Ook transformeert ze openbare ruimte in avontuurlijke speellandschappen, vaak gebieden die amper worden gebruikt.

‘Nederland mist plekken waar de ordening is losgelaten. Elke centimeter heeft een bestemming, die ook nog eens is vastgelegd in regels en besluiten. Er is geen ruimte voor het onbestemde, voor de ruige natuur die ongebreideld zijn gang kan gaan’, zegt landschapsarchitect Hannah Schubert (1982) in een interview met Architectuur.nl.

  • Datum: donderdag 14 februari 2019
  • Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
  • Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam

Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal is Engels.