Landschapsarchitectuur NLagendasummerschoolZomeratelier 2016: Meld je nu aan!

Zomeratelier 2016: Meld je nu aan!

29062016

Het Zomeratelier is een jaarlijks terugkerende seminarweek die gratis wordt aangeboden door het Ontwerp Instituut aan tien jonge mensen, die actief zijn op het gebied van ruimte en ruimtelijk ontwerp, en met elkaar aan de slag gaan rondom een gegeven thema. Aanmelden kan tot 15 juli. 

Het Zomeratelier speelt zich af in de beeldentuin ‘Land en Beeld’, idyllisch gelegen aan de Linge te Asperen. Een melange van natuur, tuinarchitectuur en inspirerende kunst. De tien deelnemers zijn tuin- en landschapsontwerper, beeldend kunstenaar, lichtontwerper, scenograaf, choreograaf, componist, stedenbouwer of dichter, of aanverwante disciplines.

Het thema wordt vanuit verschillende invalshoeken bediscussieerd of verbeeld. Gedachten en meningen worden gedeeld of gevormd, door de input van een curator en van dagelijks wisselende ‘mystery guests’ die de deelnemers verrassen met andere zienswijzen. Bij elkaar zorgen deze ingrediënten er voor dat zich nieuwe gedachten vormen over het thema. In 2016 is het thema ‘De weidemens’, een nieuwe term bedacht door de deelnemers van de vorige edities van het Zomeratelier.

Het Zomeratelier vindt plaats van 15 tot en met 21 augustus 2016 te Asperen/Leerdam. Deelname is gratis maar men dient wel een motivatie met CV te sturen voor 15 juni 2016, waarop een jury de tien deelnemers kan selecteren. Zie voor meer informatie en inschrijving op www.ontwerpinstituut.nl.