nieuwsprojectWUR-studenten ontwerpen collectieve tuin in Arnhem

WUR-studenten ontwerpen collectieve tuin in Arnhem

Studenten landschasparchitectuur van Wageningen Universiteit maakten begin dit jaar een ontwerp voor de Sint Martens Hof, een gemeenschappelijke tuin in Arnhem.

De aftrap voor het project was half november. De studenten van Ass. professor Sanda Lenzholzer kwamen kennismaken met de omwonenden. Daarna hebben zij hen in groepjes geïnterviewd over hun wensen en ideeën en verkenden ze de wijk Sint Marten en het Jan Nuldenhofje.

Kinderworkshop

Maandag 2 december gingen de studenten aan de slag met de kinderen van Sint Martens Hof. Dat resulteerde in een tafel vol knutsels en een waslijn met tekeningen. Het was heel gezellig, maar ook heel creatief en leerzaam. “Het valt ons op dat kinderen tevreden zijn met weinig”, noteerden de studenten. Een week later mochten de klussers zelf aan de slag met papier, schaar, lijm, etc. Na de presentatie van hun werkstukken gingen de bewoners in groepjes aan het werk met maquettes van de collectieve tuin en het huizenblok. Alle plannen moesten teruggebracht tot de reële vierkante meters.

Koude Oorlog

Op 9 januari presenteerden de studenten hun voorlopige ontwerpen. De studenten kregen feedback van de omwonenden, die ze verwerkten in hun eindpresentaties op 30 januari. Deze vonden plaats in de oude atoombunker aan de Agnietenstraat, ooit aangelegd in de Koude Oorlog en bedoeld om bepaalde kerntaken van de PTT te garanderen als de bom zou vallen.

Meer informatie: blog Sint Martens Hof.