Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstWinter School 2015: Occupy the Ring A10

Winter School 2015: Occupy the Ring A10

19062015

Wat er gebeurt als studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam een week lang het ‘vergeten land’ langs de Amsterdamse Ringweg A10 bezetten? Dat lees je in de nieuwste Academiepublicatie ‘Winter School 2015: Occupy the Ring A10‘. Onder redactie van Maike van Stiphout (hoofd Landschapsarchitectuur), Klaas de Jong en Studio Sander Boon (vormgeving).

Wat zou er gebeuren als Rijkswaterstaat het ‘vergeten land’ langs de Amsterdamse Ringweg A10 overhandigt aan de stad Amsterdam voor lokale experimenten? Zou de Ring A10 een iconische groene ruimte voor de stad Amsterdam kunnen worden, iets wat lijkt op de High Line in New York? Wat als mensen, dieren, insecten en planten samen dit vergeten land bezetten?

19 studententeams presenteerden hun ontwerpen als één grote maquette aan een jury bestaande uit Cis Apeldoorn (Stedelijk Directeur Ruimte en Economie, Gemeente Amsterdam) Rients Dijkstra (Rijksadviseur voor Infrastructuur en de Stad), Arjan Klok (hoofd Stedenbouw), Jarrik Ouburg (hoofd Architectuur) en Maike van Stiphout (hoofd Landschapsarchitectuur). Maike van Stiphout reikte een prijs uit voor het beste ontwerp.

Tentoonstelling Haarlem

Vanaf dinsdag 9 juni worden de maquettes van de Winter School tentoongesteld bij Rijkswaterstaat in Haarlem.