Landschapsarchitectuur NLagendaevenementUitreiking Bijhouwerprijs 2017 in Nijmegen

Uitreiking Bijhouwerprijs 2017 in Nijmegen

13092017

De Bijhouwerprijs 2017 zal op 29 september in Nijmegen worden uitgereikt aan de programmadirectie van Ruimte voor de Rivier (Rijkswaterstaat). Voorafgaand aan de uitreiking spreekt prof. dr. Pieter Uyttenhove van de Universiteit Gent (België) de Bijhouwerlezing uit. Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan tot zondag 27 augustus 2017.

De Bijhouwerprijs 2017 wordt uitgereikt door het bestuur van de stichting NHBOS ter Bevordering van de Landschapsarchitectuur en bestaat uit een geldprijs van €25.000 euro en een zilveren wisselbokaal. Het bestuur van de stichting  heeft Ruimte voor de Rivier gekozen vanwege de bijzondere betekenis van dit meerjarige overheidsprogramma voor de landschapsarchitectonische vakbeoefening in ons land. De keuze om de prijs nu toe te kennen hangt samen met het feit dat in de loop van 2017 het programma succesvol zal worden afgerond.

Bijhouwerlezing, film en boek

De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 29 september 2017 in het Wijnfort aan de Bemmelse Dijk 4 te Nijmegen, tussen 14.30 en 17.00 uur. Voorafgaand aan de uitreiking zal de Bijhouwerlezing worden uitgesproken door prof. dr. Pieter Uyttenhove, hoogleraar Theorie en Geschiedenis van de Stedenbouw aan de Universiteit Gent in België.

Na de uitreiking zal een korte film worden getoond die is gefinancierd met het prijzengeld, waarin de nieuw gerealiseerde landschappelijke schoonheid langs de grote rivieren wordt belicht. Ten slotte zal Uitgeverij Blauwdruk het rijk geïllustreerde boek over Ruimte voor de Rivier als landschappelijke en stedebouwkundige opgave presenteren en te koop aanbieden.

Fietsexcursie

De gemeente Nijmegen heeft aangeboden om voorafgaand aan de festiviteiten een fietsexcursie te organiseren voor degenen die het project Ruimte voor de Waal willen bezoeken. Als u deze excursie wil bijwonen dient u om 13.00 uur stipt te verzamelen bij het Wijnfort. Daar staan fietsen klaar.

Aanmelden

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen dient u zich per e-mail aan te melden bij de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL). U stuurt uw bericht aan secretariaat@nvtl.nl onder vermelding van “Bijhouwerprijs 2017”. U dient daarbij aan te geven of u aan de excursie wil deelnemen. De aanmeldingstermijn sluit op zondag 27 augustus 2017 om 18.00 uur. Meer informatie: www.nvtl.nl.