Landschapsarchitectuur NLagendaSymposium ‘T&L 125 jaar: duik in de toekomst’

Symposium ‘T&L 125 jaar: duik in de toekomst’

28112023

De opleiding Tuin- en Landschapsrichting van Hogeschool van Hall Larenstein in Velp bestaat 125 jaar. Met veel plezier nodigen wij je uit voor het symposium ‘T&L 125 jaar: duik in de toekomst’, om samen met vakgenoten en  studenten deze mijlpaal te vieren.

Op 22 november 1898 werd de Rijkstuinbouwwinterschool opgericht, de voorloper van de huidige HBO-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Al 125 jaar zijn studenten van Tuin- en Landschapsinrichting betrokken bij ontwerp, inrichting en beheer van de particuliere en openbare ruimte van Nederland. Op zowel lokaal, regionaal als nationaal niveau. Het vakgebied is met de jaren sterk veranderd.

Tijdens het symposium ‘T&L 125 jaar: duik in de toekomst’ belichten vooraanstaande sprekers de ontwikkeling van het vakgebied van de tuin- en landschapsinrichting vanuit breed perspectief. Ze blikken terug op de ontwikkeling, maar vooral vooruit. Wat zijn de uitdagingen en kansen die ons te wachten staan en wat wordt de rol van toekomstige afgestudeerden van T&L?

Sprekers
Prof. Riek Bakker, emeritus hoogleraar TU Eindhoven
Dr. Marinke Steenhuis, Rijksuniversiteit Groningen
Sylvia Karres Msc, Bureau Karres en Brands
Elma van Boxel Msc en Kristian Koreman Msc, Zus Rotterdam
Hanna Prinssen Msc

Dit symposium biedt een unieke gelegenheid voor professionals uit het vakgebied van de tuin- en landschapsinrichting om met elkaar van gedachten te wisselen en met huidige studenten in contact te komen. Meld je aan op: https://www.hvhl.nl/welkom/symposium-tenl