Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstSummerschool Future City Foundation

Summerschool Future City Foundation

10072020

Leer in 3 dagen hoe de Snuffelfiets bijdraagt aan een gezonde leefomgeving

‘Maak de gezondste provincie van Nederland’ – speciaal voor jongprofessionals – op 26, 27 en 28 augustus 2020. Dat doen we aan de hand van het Snuffelfiets-experiment, waarin op grote schaal mobiele data op de fiets wordt verzameld door participerende burgers. Inmiddels rijden ruim 500 fietsers door de provincies Utrecht en Gelderland en breidt het fietsnetwerk zich verder uit door Nederland.

WAAROM MEEDOEN?

Leer hoe het Snuffelfiets-experiment kan bijdragen aan een breed scala van beleidsonderwerpen.
En als je echt in de data wil duiken: leer van experts over IoT, open source, FIWARE en de Context Broker en hoe data kunt omzetten in zinvolle informatie.
Leer van experts in masterclasses over data, datavisualisatie, datagedreven beleid/ontwerp.
Ga in gesprek met burgers en leer de best practices van burgerparticipatie,
En hoor van bestuurders met welke doelen Utrecht en Gelderland het Snuffelfiets-experiment inzetten.
Kom 3 dagen uit je werkbubbel en ontwikkel je kennis van data en beleid en ontmoet een interessant netwerk van mensen en organisaties.

Aanmelden

VOOR WIE
Jongprofessionals (studerend of net aan het werk) kunnen GRATIS deelnemen aan de summerschool (je hoeft overigens niet werkzaam te zijn bij een overheid). Je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in ruimtelijke ordening, stedenbouw, planologie, data science, techniek, smart city, GIS, geo en mediadesign, gamification, bestuurskunde, sociaal, groen, economisch of iets anders interessants. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers!Inschrijven kan tot 1 augustus 2020.