Landschapsarchitectuur NLnieuwsStudent Larenstein ontwerpt observatieposten

Student Larenstein ontwerpt observatieposten

27092012

Donderdag 6 september zijn op de Veluwe drie markante wildobservatieposten geopend voor het publiek. Het ontwerp is van Simon Marsman, student Tuinarchitectuur aan de Hogeschool Van Hall Larenstein.

De observatieposten kwamen tot stand door de samenwerking tussen het Geldersch Landschap en de opleiding Tuin- en landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein. Het Geldersch Landschap vroeg derdejaars studenten Tuinarchitectuur om met vernieuwende concepten voor wildobservatieposten te komen, om zo bezoekers op een aantal specifieke plekken op de Veluwe ongezien de bronstijd van herten te kunnen laten ervaren.

Gebiedseigen stammen in zigzagverband

Studenten analyseerden de aangewezen locaties aan de hand van de eisen en wensen van het Geldersch Landschap. Vervolgens ontwierpen zij een aantal karakteristieke objecten. Het uiteindelijk gerealiseerde ontwerp is van Simon Marsman. Het is een opeenstapeling van stammen in zigzagverband. De observatiepost is opgetrokken uit gebiedseigen materiaal, Douglas- en Larixhout, met begroeide daken als afdekking.

De exacte locaties van de observatieposten staan op de gratis te downloaden wandelfolders,
zie www.mooigelderland.nl. Lees ook verder op www.madeinvelp.nl.