Landschapsarchitectuur NLagendaPromotie ‘drawing time now’ – Noël van Dooren

Promotie ‘drawing time now’ – Noël van Dooren

08022017

Op vrijdag 3 maart verdedigt Noël van Dooren zijn proefschrift getiteld ‘Drawing Time. The representation of change and dynamics in Dutch landscape architectural practice after 1985’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Het proefschrift ‘Drawing Time’ handelt over tekeningen, tijd en beroepspraktijk. Hoe zien we het zo belangrijke begrip ‘tijd’ terug in de tekeningen van landschapsarchitecten? Of zien we het helemaal niet, omdat zij tekenen in de traditie van architecten, met het accent op ruimte en niet op tijd? Het proefschrift is een historisch-theoretisch onderzoek; een verkenning van denken en doen in de huidige beroepspraktijk en een ontdekkingsreis naar nieuwe tekeningen met een sterk accent op tijd.

Noël van Dooren is lector Duurzame voedsellandschappen in stedelijke gebieden bij hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en gastdocent aan de Academie van Bouwkunst. Eerder werkte hij onder meer bij H+N+S landschapsarchitecten, als zelfstandig ontwerper en onderzoeker. Tevens is hij publicist bij tijdschrift Blauwe Kamer en het internationale Journal of Landscape Architecture (JOLA).

Tijd en plaats

De promotie vindt plaats op vrijdag 3 maart 2017 om 13.00 uur in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Oude Lutherse Kerk, Singel 411.

Meer informatie