Landschapsarchitectuur NLnieuwsOntwerpwedstrijd ONE Prize 2013 ‘Stormproof’

Ontwerpwedstrijd ONE Prize 2013 ‘Stormproof’

27032013

De inschrijving voor de internationale ontwerpwedstrijd ONE Prize 2013 is geopend. Het thema van deze editie is ‘Stormproof’.

“Nu is de tijd om deze uitdaging definitief aan te pakken voor nu en altijd. Uitstel is geen optie meer. Ontkenning is niet langer acceptabel. De belangen zijn te groot, de gevolgen te ingrijpend.” Barack Obama

Klimaatverandering en stedelijke transformatie

ONE Prize heeft tot doel de sociale, economische en ecologische mogelijkheden te verkennen van stedelijke transformaties. Deze editie bestrijkt het thema van de klimaatverandering. Hoe kunnen steden zich aanpassen met het oog op verwacht extreem weer in de toekomst?

Deelnemers

Architecten, landschapsarchiten, planners, stedenbouwers, kunstenaars, andere professionals en studenten: iedereen mag meedoen.

De inzending

De inzending mag fictief (een idee/ontwerp) of een uitgevoerd werk zijn, locatie maakt niet uit maar het gepresenteerde concept moet toepasbaar zijn binnen de Verenigde Staten. De inzending hoeft niet exclusief voor deze competie te zijn/worden gemaakt maar moet wel passen binnen de intentie van de competitie. Aanmelden voor 31 augustus, de organisatie maakt de prijswinnaar bekend op 29 oktober.

Prijzen

De eerste prijs is een geldbedrag van $5000,-, er zijn drie eervolle vermeldingen met een bedrag van $500,- elk.

Meer informatie: www.oneprize.org.