OpleidingenMaster Landschapsarchitectuur TU Delft

Master Landschapsarchitectuur TU Delft

De track Landschapsarchitectuur van de TU Delft gaat over het maken van ruimte geïnspireerd door natuur, kunst en technologie waarbij de formele, materiële en culturele kwaliteiten van de plek het uitgangspunt vormen van het ontwerp. De track leert studenten om composities te transformeren en te creëren ‘door’ schaal, tijd en als een proces. Landschapsarchitectuur is een onafhankelijke ontwerpdiscipline die sterk verwant is aan stedenbouw en architectuur.

Wat je leert
De landschapsarchitect verbindt binnen- en buitenruimtes: vanuit architectonische ensembles, waaronder tuinen, stedelijke ruimtes en grootschalige stedelijke, landelijke en infrastructurele landschappen. Studenten leren het landschap te zien als een contextuele onderlaag voor het begrijpen, ordenen en handelen in ruimtelijke transformaties. De nadruk ligt op de historische continuïteit van het landschap als proces.

De track Landschapsarchitectuur is gesitueerd binnen de faculteit Bouwkunde en richt zich op bouwkunde.

Bekijk deze video en krijg een overzicht van het vakgebied, de inhoud van het programma en je carrièremogelijkheden. [8 minuten]

Meer informatie.