Landschapsarchitectuur NLagendaevenementNVTL/WLO Congres Het betwiste land

NVTL/WLO Congres Het betwiste land

01062016

Op 6 oktober organiseert de NVTL samen met de Werkgemeenschap voor Landschapsonderzoek (WLO) het congres “Het betwiste land’, over de relatie tussen landschapsontwikkeling, landschapsplanning en de vluchtelingenproblematiek. Sprekers zijn o.a. Bram van Ojik, (Migratiegezant BUZA) en Adriaan Geuze (WUR, West 8)

De organisatoren vermoeden dat er een verband bestaat tussen het op gang komen van migratiestromen de klimaatverandering en voedselonzekerheid. Zorgvuldige landschapsplanning kan problemen voorkomen, maar kan ook bijdrages leveren aan opvang in de regio of aan opvang in Europa en Nederland. Bewuste omgang met natural resources en landschap spelen daar tot nu toe nog nauwelijks een rol in. Tijdens de bijeenkomst wordt samen met gerenommeerde sprekers, onderzoekers en planners zoals Adriaan Geuze, Rik Leemans en Thea Hilhorst dit thema onderzocht.

Het congres Het betwiste land heeft een interactief karakter en staat open voor iedereen die zich betrokken voelt bij onderzoek, ontwerp en planning van het landschap. Het product van het congres is een actiegerichte, gezamenlijke uitvoeringsagenda.

Plaats: De Gelderland Fabriek in Culemborg.
Tijd: 19.30-17.00 uur.

Voor meer informatie zie de NVTL-site