Landschapsarchitectuur NLnieuwsMadeleine Maaskant nieuwe directeur Academie van Bouwkunst

Madeleine Maaskant nieuwe directeur Academie van Bouwkunst

01042015

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Madeleine Maaskant benoemd tot directeur van de Academie van Bouwkunst. Maaskant volgt per 1 juni 2015 Aart Oxenaar op, die begin dit jaar directeur Monumenten en Archeologie bij de Gemeente Amsterdam werd.

Madeleine Maaskant (1966) is sinds 2010 hoofd van de afdeling Gebouwen van Natuurmonumenten en bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International, het samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De afgelopen vijftien jaar was zij al diverse malen aan de Academie van Bouwkunst verbonden als gastdocent en lid van afstudeer- en examencommissies.

Het College van Bestuur van de AHK is verheugd over de komst van Maaskant. ‘Met haar vakinhoudelijke kennis, haar staat van dienst in het veld en haar bestuurlijke ervaring is Madeleine Maaskant een grote aanwinst voor de Academie van Bouwkunst’, aldus voorzitter Bert Verveld. ‘Ik ben ervan overtuigd dat zij de vooraanstaande positie die de Academie nu al inneemt, nationaal en internationaal verder kan versterken.’

Meer informatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam.