Landschapsarchitectuur NLagendaevenementLandelijk Congres Openbare Ruimte

Landelijk Congres Openbare Ruimte

27052018

Op 21 juni wordt voor de 14e keer het Landelijk Congres Openbare Ruimte  georganiseerd in Breda. Het Landelijk Congres Openbare Ruimte is hét congres waar kennis en praktijk bij elkaar komen en wordt bezocht door professionals (ca. 150 deelnemers) die zich bezig houden met de openbare ruimte, van beleidsmakers bij overheden, tot adviseurs en groenbeheerders.

Een gezonde samenleving kenmerkt zich door een gezonde openbare ruimte. Het openbaar domein heeft grote invloed op het welbevinden van de mensen. Dat welbevinden staat centraal op het LCOR en is ook het centrale uitgangspunt van de Award Beste Openbare ruimte 2018.

Geen congres met ‘stilzitten en luisteren’

Deze editie kent een nieuwe opzet, deelnemers zitten niet stil! Er zijn zes kennissessies in de buitenlucht van Breda over hoe actuele thema’s worden vertaald naar de praktijk van de stedelijke inrichting. Sprekers en deelnemers zoeken hierin samen naar verdieping. Meer weten over het programma? Zie www.lcor.nl/programma

Sprekers/sessieleiders zijn o.a.:

  • Peter van der Gugten – CEO Heijmans
  • Annemieke van der Zijden – Directeur GGD West-Brabant
  • Hans Dekker – NVTL
  • Wendy van Kessel – Urhan, co-auteur van het boek ‘De beweegvriendelijke stad’
  • Niels de Beer  – Avans Hogeschool, kenniskringlid van het lectoraat Active Ageing
  • Marcel de Heer – Gemeente Breda

De NVTL is partner van dit congres en is betrokken bij het inhoudelijk programma. Leden NVTL kunnen daarom gratis deelnemen, opgave via het NVTL-secretariaat.