Landschapsarchitectuur NLnieuwsLandelijk Congres Openbare Ruimte met hoofdspreker Steffen Nijhuis

Landelijk Congres Openbare Ruimte met hoofdspreker Steffen Nijhuis

14092021

Stedelijk Interieur organiseert het Landelijk Congres Openbare Ruimte. Het LCOR vindt dit jaar plaats in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle op 13 oktober van 10:00 tot 16:00 uur.

Hoofdspreker LCOR 2021 is Dr Steffen Nijhuis.
Steffen Nijhuis is bestuurslid van de Dutch School of Landscape Architecture, partner van OKRA Landschapsarchitecten en afdelingsleider Onderzoek Urbanism. Tevens is Steffen werkzaam aan de Technische Universiteit Delft en is zeer betrokken bij thema’s als klimaatadaptatie en gezonde steden.

Het ontwerpen van klimaatadaptieve en gezonde steden is volgens Nijhuis erg belangrijk. Aan de hand van praktische toepassingen, wetenschappelijke inzichten en buitenlandse voorbeelden, gaat hij tijdens het LCOR op 13 oktober in Zwolle meer vertellen hoe trans-disciplinair onderzoek én ontwerp kunnen worden ingezet voor toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling.
Op zowel regionale als lokale schaal, gaan we ook kijken hoe de ontwikkeling is in steden op het gebied van sociaalecologische inclusiviteit.

Bekijk hier het (voorlopige) programma van LCOR: https://lnkd.in/dGwXa6Nd

Aanmelden voor LCOR is vanaf nu mogelijk, maar let op: Op dit moment gelden de huidige coronamaatregelen voor dit congres, waardoor er maar plek is voor 130 bezoekers.