Landschapsarchitectuur NLagendaworkshopKennismakingsworkshop landschapsarchitectuur Academie

Kennismakingsworkshop landschapsarchitectuur Academie

03022015

Op woensdag 25 februari organiseert de Academie van Bouwkunst de workshop Stedenbouw en landschapsarchitectuur.

De workshop is bedoeld voor bachelorstudenten en afgestudeerden die kennis willen maken met de master’s Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. Een dag lang wordt gewerkt aan een interessante onderzoeks- en ontwerpopgave.

Door deze kennismakingsworkshop te volgen, kun je het vakgebied verder verkennen, kennismaken met het onderwijs aan de Academie en vragen stellen aan de docenten. Deelnemers werken in teams aan een ontwerpopgave onder leiding van Philomene van der Vliet (MLA) en Marijke Bruinsma (MUrb), beiden alumni van de Academie.

‘The What If City?’

Stel je voor dat Amsterdam de meest zelfvoorzienende stad van de wereld zijn. Stel je voor dat de huidige crisis zou leiden tot structurele wijzigingen in de bestaande stadsstructuur. En stel je voor dat onze huidige eeuw de nieuwe gouden eeuw van de stad zou worden. Hoe zou de stad er dan uitzien? Het enige dat tijdens deze workshop als een gegeven wordt beschouwd, is de locatie met bijbehorende condities: een stad aan de Amstel in een zompig moeras. Bekijk hier de opgave.

Aanmelden

De workshop duurt van 9.00 tot 18.00 uur. Deelname is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Meldt je aan via het aanmeldformulier.