Landschapsarchitectuur NLnieuwsStart Europese master Landschapsarchitectuur

Start Europese master Landschapsarchitectuur

30072013

Met ingang van studiejaar 2013-2014 kunnen tweede en derdejaars studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur zich aanmelden voor de European Master in Landscape Architecture (EMiLA), een uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen voor landschapsarchitectuur in Europa.

EMiLA biedt studenten landschapsarchitectuur de mogelijkheid om het vak landschapsarchitectuur in de Europese context te leren kennen en om onderwijservaring in het buitenland op te doen. Doel hiervan is meer inzicht te verwerven in de belangrijke Europese thema’s voor landschapsarchitectuur en de verschillende benaderingen van het vak te leren kennen. Studenten leren hoe politieke verschillen binnen Europa het landschap beïnvloeden en verwerven inzicht in de samenwerking op het terrein van grensoverstijgend landschap.

Uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen

EMiLA is een gezamenlijk uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen voor landschapsarchitectuur in Europa. Deze opleidingen zijn Ecole Nationale Supérieure de Paysage (Versailles), Fakultät fur Architektur und Landschaft, Leibniz Universität (Hannover), Academie van Bouwkunst Amsterdam, Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) en Edinburgh College of Art, University of Edinburgh.

Informatie en aanmelden

Voor informatie over het opleidingsprogramma en de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen met Marieke Timmermans, hoofd opleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, via marieke.timmermans@ahk.nl.

Actuele informatie over het programma: www.emila.eu.