Landschapsarchitectuur NLagendaevenement18/2 HowDoYouLandscape? Filmnacht in Delft

18/2 HowDoYouLandscape? Filmnacht in Delft

10022016

Op 18 februari organiseert de Leerstoel landschapsarchitectuur van de TU Delft een filmavond. Het thema van deze eerste filmavond is Disaster-scapes.

De filmserie sluit aan bij de TU delft lezingenserie van dit semester. De films zijn gelinkt aan actuele thema’s, zoals walk-scapes, water-scapes, social-scapes, food-scapes en transport-scapes. Studenten van de master Landscape Architecture zijn nauw betrokken bij de organisatie als curator en commentator in de discussies rond het thema. Vooraf zullen zij het thema en de film introduceren en na afloop volgt een korte discussie.

De eerste film op donderdag 18 februari – 18.30 uur is gebaseerd op het thema van de Disaster-scapes. Rampen zijn destructieve gebeurtenissen die het milieu, en ruimtelijke en sociale omstandigheden radicaal verstoren. De rol van ruimtelijke de ontwerpdisciplines in post-ramp omgevingen gaat dus niet alleen over de wederopbouw van gebieden, maar ook over de aanpak van trauma, verlies en herinnering aan het oorspronkelijke landschap.

Paradoxaal genoeg zijn post-ramp locaties ook interessante milieus voor het onderzoeken van nieuwe ideeën over de natuur, het landschap en de menselijke conditie. Bovendien leiden catastrofes vaak tot veranderingen in de ruimtelijke ontwikkeling, beleid en bestuur en kunnen zij de ontwikkeling van technologische en ontwerp innovaties dramatisch versnellen. Tegelijkertijd zijn rampplekken vaak verboden plaatsen, en genereren ze verhalen van een verloren wereld en onduidelijke geheimen.

Locatie: Kamer K, Faculteit Bouwkunde, Julianalaan 134, 2628 BL Delft.

Toegang is vrij, iedereen is welkom.