Landschapsarchitectuur NLnieuwsEllen Braae gasthoogleraar aan de TU Delft

Ellen Braae gasthoogleraar aan de TU Delft

16032018

Vanaf februari 2018 is Ellen Braae aangesteld als gasthoogleraar aan de TU Delft. Prof. Braae is hoogleraar Landschapsarchitectuur -Theorie en Methoden en hoofd van de onderzoeksgroep Landschapsarchitectuur en Stedenbouw aan de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken.

Het onderzoek van Braae richt zich op landschapsarchitectuur en stedenbouw op het grensvlak van ontwerp en menswetenschappen, met de nadruk op het behoud en de transformatie van het postindustriële stedelijke landschap. In het boek Beauty Redeemed. Recycling Post-Industrial Landscapes (2015), toont Braae de noodzaak voor de verkenning van hulpbronnen die verborgen zijn in wat er al is. Ze verzameld opgaven over erfgoed binnen de landschapsarchitectuur en stedenbouw en schetst een transformatietheorie die de  stelt bij de manier waarop we denken over postindustriële landschappen.

Lezingen en workshops

Tijdens haar gasthoogleraarschap, gehost door de sectie Landschapsarchitectuur, zal prof. Braae zich bezighouden met het thema Recycling van Post-industriële landschappen. In, onder andere, een Exchange Lab en verschillende workshops zal ze in gesprek gaan met studenten, docenten en onderzoekers en ideeën uitwisselen over de mogelijkheden voor het postindustrieel landschap.