Landschapsarchitectuur NLnieuwsEerste prijs VHL voor Mobile place making

Eerste prijs VHL voor Mobile place making

24102014

De groene caravan van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft tijdens het slotcongres van het Europese project ‘Lively Cities’ in Luik de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Mobile place making’. De projecten in La Louvière en Aberdeen kregen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Namens Hogeschool VHL nam Wim Timmermans, lector Groene leefomgeving van steden, de prijs in ontvangst uit handen van Eliane Tillieux, de Waalse minister van Werkgelegenheid en Onderwijs. 

Toolbox

Het VHL-gezelschap presenteerde eerder die dag een vuistdikke Lively Cities Toolbox in het Nederlands, Engels en Frans. De Lively Cities Toolbox is een gereedschapskist met ideeën en tips om de openbare ruimte in verwaarloosde oude binnensteden op te knappen. Hierdoor krijgen deze plekken in economisch en sociaal opzicht een opkikker. Hogeschool VHL heeft groene bijdragen aan deze Toolbox geleverd.

Inbreng Hogeschool VHL

Frans van den Goorbergh, docent Management Buitenruimte, gaf tijdens het congres een workshop over de inbreng die Hogeschool VHL leverde aan het project Lively Cities. De workshop werd korte tijd ‘verstoord’ door een flashmob van een groep VHL-studenten. Zij waren met de groene caravan actief in Luik.

Neem voor meer informatie over de Lively Cities Toolbox contact op met Tulay Yilmaz van Hogeschool VHL: tulay.yilmaz@wur.nl.