Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstMaze de Boer gastspreker symposium Didactiek

Maze de Boer gastspreker symposium Didactiek

Beeldend kunstenaar en scenograaf Maze de Boer zal op 7 oktober optreden als gastspreker en inspirator tijdens het DSL het symposium ‘Hoe leer je ontwerpen’ over ontwerpdidactiek binnen het landschapsarchitectuuronderwijs.

Op woensdagmiddag 7 oktober 2015 organiseert de DSL bij de HAS in Den Bosch het symposium ‘Hoe leer je ontwerpen?’ over ontwerpdidactiek binnen het landschapsarchitectuuronderwijs. Een gemixt gezelschap van docenten, studenten en professionals nemen de designstudio’s binnen de landschapsarchitectuuropleidingen onder de loep: hoe zijn ze opgezet? Waarom zo? En werkt het? Wat kunnen we leren van andere ontwerpdisciplines?

Maze de Boer

Beeldend kunstenaar en scenograaf Maze de Boer (1976) zal tijdens het symposium optreden als inspirator en zorgen voor een frisse blik van buiten. De afgelopen tien jaar ontwierp De Boer grootschalige locatie specifieke, ‘responsive’- installaties. Hij werkt met sculpturen, installaties, film/video, fotografie en muziek en zijn creaties zijn te vinden in openbare en institutionele ruimten, galeries en collecties. Als scenograaf werkt hij aan theatervoorstellingen voor verschillende Nederlandse en Belgische gezelschappen waaronder Toneelgroep Amsterdam.

Maze de Boer is mede-initiator van FedLev, het team dat de ontwerpwedstrijd won voor de uitbreiding van de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Daarnaast is hij als docent werkzaam aan de Rietveld Academie en doceerde hij eerder aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Best practices van de opleidingen NL

Tijdens het symposium komen ook de Nederlandse opleidingen landschapsarchitectuur en design -Wageningen Universiteit, TU Delft, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Van Hall Larenstein Velp en HAS Den Bosch- aan het woord, zij zullen hun best practices pitchen. Verder reflecteert Harma Horlings op een onderwijsmodule die ze de afgelopen jaren samen met Noël van Dooren ontwikkelde binnen de Academie van Bouwkunst, en bestaat uit een serie colleges van ervaren ontwerpers, gecombineerd met zelfreflectie door studenten. In het programma is daarnaast veel ruimte voor gesprek & uitwisseling. Het leren en inspireren van elkaar staat centraal. Jannemarie de Jonge zal optreden als gespreksleider.

Deelnemen? Iedereen is welkom

Ben je docent of student? Werk je in de praktijk of in het (ontwerp)onderwijs? Of wil je er gewoon graag bij zijn? Iedereen is van harte uitgenodigd!

  • Locatie: HAS Den Bosch, Onderwijsboulevard 221, 5223 DE ‘s-Hertogenbosch
  • Tijd: 13.00- 17.00 uur, borrel na afloop.
  • Toegang en aanmelden: aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden via email@d-s-l.info.
  • Meer informatie: danielle.niederer@d-s-l.info