Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstDebat en boekpresentatie | Het Volgende Landschap

Debat en boekpresentatie | Het Volgende Landschap

04052018

Op 28 mei wordt de publicatie Het Volgende Landschap gepresenteerd in de Tolhuistuin in Amsterdam. In de publicatie doet chroniqueur Fred Feddes in detail verslag van de inzichten, stellingnamen, dilemma’s en open vragen tijdens de Landschapstriënnale 2017. Aansluitend gaat een panel in debat over de vraag ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam aan de slag?’

Tijdens de triënnale is de naderende megaverbouwing van het Nederlandse landschap een maand lang van alle zijden belicht. Het landschap van de Metropoolregio Amsterdam, en de Haarlemmermeer in het bijzonder, fungeerde als casus voor deze vraagstukken die iedere Nederlander zullen raken. Het leverde een staalkaart op van kennis en inzichten over de afzonderlijke megaopgaven, en een beginnend portfolio van mogelijke ontwerpoplossingen. In Het Volgende Landschap reflecteert een keur van betrokkenen op de bevindingen. Ook de triënnale als publieksevenement is in beeld gebracht.

De presentatie van het boek Het Volgende Landschap vindt plaats op maandag 28 mei 2018 in de Tolhuistuin in Amsterdam. Aansluitend gaat een panel in debat over de vraag ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam aan de slag?’ Met Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Berno Strootman (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer), Emiel Reiding (directeur Nationale Omgevingsvisie, BZK) en interactie met publiek. Het debat wordt gemodereerd door Eric Luiten (voorzitter Stichting Landschapstriënnale) en Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool).

Tijdstip en locatie

Maandag 28 mei, aanvang 15:30 uur (eindtijd 18:30 uur), in de Tuinzaal van de Tolhuistuin in Amsterdam.
Toegang is gratis. RSVP hier.

Het Volgende Landschap is een uitgave van Stichting Landschapstriënnale en Vereniging Deltametropool.