Landschapsarchitectuur NLagendaBlauwe Kamer excursie Almere

Blauwe Kamer excursie Almere

15042016

Almere is de stad van vernieuwing. Maar wat zijn de meest recente perspectieven en hoe verhouden die zich tot de oorspronkelijke ideeën? Tijdschrift Blauwe Kamer organiseert een excursie naar Almere op vrijdag 22 april van 12.00 tot 17.00 en bezoekt met ontwerpers spraakmakende oude en nieuwe projecten.

Na een gezamenlijke de lunch met enkele inleidingen start een bustour langs vier projecten. Allereerst worden de nieuwe ontwikkelingen in de jaren zeventigwijk Almere Haven bekeken (Renovatie DUS architecten). Vervolgens wordt het project Duin bezocht met zijn verschillende woonmilieu’s in het aangelegde duinlandschap (ontwerp: BVR in samenwerking met o.a. ZUS). Het particulier opdrachtgeverschap komt aan de orde in het Homeruskwartier en Oosterwold.

Het Homeruskwartier (OMA) nadert inmiddels zijn voltooiing. Het project Ithaka (o.a. Edwin Oostmeijer, Ronald Rietveld) is daar een van de eyecathers.
Oosterwold (MVRDV) staat nog in de kinderschoenen. Daar gaat de zelfbouw nog veel verder. Wijkbewoners vertellen er over de uitdagingen die zij zijn aangegaan binnen de richtlijnen van het ontwerp.

Met medewerking van Ivonne de Noord (Gemeente Almere) en Jaapjan Berg (auteur van het Blauwe Kamer dossier over Almere: Suburbane Droom).

De excursie vindt plaats op 22 april van 12.00 tot 17.00.
Startpunt: Stadhuis van Almere.

Kosten, inclusief lunch en bustour: € 25,­– (Blauwe Kamer-abonnees), € 45,­– (niet-abonnees).

De inschrijftermijn sluit op 15 april.