Landschapsarchitectuur NLagendaevenementArchitectenbal 2015

Architectenbal 2015

19052015

OP 20 mei vindt het Architectenbal plaats in de momenteel op herontwikkeling wachtende Citroëngarage van Jan Wils in Amsterdam-Zuid. Omdat het Architectenbal dit keer doordeweeks plaatsvindt, begint ‘het grootste architectenfeest van Nederland’ met een diner.

Dit jaar vormt het noordelijk Citroëngebouw op het Stadionplein het decor voor het feest. Het monumentale pand wordt klaargestoomd voor herontwikkeling en wordt nu tijdelijk gebruikt voor kunst, horeca en sport.

Op het Architectenbal wordt door Arcam traditioneel ook de Amsterdamse Architectuur Prijs (Gouden A.A.P. 2015) uitgereikt. Daarbij is er zowel een vakprijs als een publiekprijs.

Programma

Het Architectenbal start dit jaar met een diner, verzorgd door een van de tijdelijke gebruikers van het gebouw: restaurant Citroën (een initiatief van horecaondernemers Sander Louwerens en Niels Wouters).

18.00 uur: inloop voor het diner, met uitreiking PK Award
21.00 – 21.30 uur: inloop feest, met kort na aanvang de uitreiking van de Gouden A.A.P. 2015. Collega-architecten draaien de plaatjes. De dresscode is: Citroën-Citroen(geel). Het feest duurt tot in de vroege uurtjes.

Tickets

Tickets voor het feest en voor diner+feest zijn verkrijgbaar via www.architectenbal.nl. Het aantal tickets is beperkt, vanwege de capaciteit van het gebouw.