Landschapsarchitectuur NLnieuws4e DSL film: De Luchtsingel van ZUS

4e DSL film: De Luchtsingel van ZUS

30102012

httpv://vimeo.com/49963764

In deze film vertellen Kristian Koreman en Elma van Boxtel val ZUS over hun project de Luchtsingel. De Luchtsingel is een tijdelijke voetgangersbrug tussen CS en de Hofbogen in Rotterdam. De brug wordt de Luchtsingel genoemd omdat hij gezien kan worden als de vervolmaking van het singelproject van stadsarchitect Rose uit 1854. De omgeving van het Hofplein was vroeger een levendige plek maar werd de afgelopen decennia gedomineerd door autoverkeer. Met de Luchtsingel wil ZUS de stedelijke dynamiek en kwaliteit terugbrengen door kleinschalige interventies in het stedelijke weefsel.

De Luchtsingel komt door crowdfunding tot stand, iedereen kan bijdragen. Meer informatie vind je op www.ImakeRotterdam.nl.

DSL Films

De DSL werkt aan een serie webfilms die de breedte en betekenis van de landschapsarchitectuur in Nederland weergeeft. Eerder maakte de DSL een film over H+N+S, Rietveld Landscape en Bram Breedveld/LANDLAB. Op de pagina Landschapsarchitectuur NL kun je deze en andere films over (het werk van) Nederlandse landschapsarchitecten bekijken.