Landschapsarchitectuur NLagendabijeenkomstDebatmiddag Groen Erfgoed

Debatmiddag Groen Erfgoed

21052019

Het Atelier Rijksbouwmeester houdt op woensdag 30 oktober  een debatmiddag bij de TU in Delft over ‘Herontwerp van groen erfgoed’. Tijdens deze bijeenkomst -georganiseerd in samenwerking met de NVTL–  staat de relatie tussen ontwerp en groen erfgoed en de noodzaak tot behoud én vernieuwing centraal. Aansluitend wordt er een tentoonstelling geopend waar alle inzendingen te zien zijn.

Het Atelier Rijksbouwmeester heeft in 2016 het advies ‘Buitenruimte van Betekenis’ gepubliceerd, waarmee rijksbouwmeester Floris Alkemade aandacht heeft gevraagd voor de groene buitenruimte bij Rijkscomplexen. Vervolgens is een aantal pilots uitgevoerd.

Zo is afgelopen jaar het definitief ontwerp voor de renovatie van Park Huis Doorn afgerond en is er een ontwerpcompetitie georganiseerd voor een brug en twee folly’s die in het historische park komen te staan.  Ook de stadstuin van het Johan de Witthuis in Den Haag heeft een transformatie ondergaan. Deze ingrepen geven aanleiding tot een discussie over het interveniëren in een historische context.  

De tentoonstelling op de  TU DELFT zal later gaan rouleren (Wageningen, Groningen)

zie site van de NVTL voor actuele informatie.

Locatie: TU Julianalaan, Delft

Bron: www.NVTL.nl