Landschapsarchitectuur NLnieuwsvacatureHogeschool Van Hall Larenstein zoekt Docent Beplantingsontwerp

Hogeschool Van Hall Larenstein zoekt Docent Beplantingsontwerp

Wij zijn Van Hall Larenstein, dé duurzaamste hogeschool van Nederland. Studenten kiezen bewust voor onze hogeschool vanwege de unieke opleidingen en het unieke onderwijsaanbod in een groene, internationale en multiculturele omgeving. En daar hebben wij jou voor nodig!

Ben jij al ervaren op het vakgebied beplantingsontwerp en wil je deze kennis graag overdragen op onze studenten? Dit is je kans om bij de meest duurzame hogeschool van Nederland te komen werken!

De opleiding
De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (T&L) leidt studenten op tot ondernemende en creatieve  deskundigen op het gebied van ontwerp, realisatie en beheer van een duurzame leef-, woon- en werkomgeving in zowel stedelijk als landelijk gebied. De opleiding leidt zowel studenten op voor het associate degree diploma als voor het bachelorniveau, zowel voltijd- als deeltijd. Het onderwijsteam bestaat uit ca. 38 vakbekwame en gedreven professionals die studentgerichtheid hoog in het vaandel hebben staan.

Jij bent de ideale kandidaat!
Je bent al minimaal 3 jaar werkzaam in het vakgebied van beplantingsontwerp en vormgeving op uiteenlopende schaalniveaus en in zowel landschappelijke als stedelijke gebieden en je hebt goede sortimentskennis (ruime kennis van houtachtige- en kruidachtige beplantingen en de toepassingsmogelijkheden daarvan). Je hebt affiniteit en ervaring met ontwerpen die passen bij actuele en brede maatschappelijke vraagstukken (waterproblematiek, klimaatverandering, energietransitie, biodiversiteit, et cetera) en de integrale  toepassing van beplanting (esthetisch en functioneel). Je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van studenten bij ruimtelijk en technisch ontwerp en planvorming.

Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau en een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Heb je al een didactische aantekening en de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)? Fantastisch! Heb je deze nog niet? Dan kan je deze halen na je start via de HVHL-academy.

De functie
Voor onze expertisegroep Beplantingsleer en Sortiment zoeken we een enthousiaste, inspirerende en vakbekwame collega die samen met het opleidingsteam van gedreven en betrokken collega’s, mede vorm en inhoud geeft aan de koers van  het (ontwerp)onderwijs en de ontwikkeling van het  integraal ontwerpen met beplanting. Je bent ook inzetbaar voor opleidingsbrede taken (bijv. studieloopbaanbegeleiding).

Concrete taken zullen zijn:

  • Verzorgen van onderwijs (voorbereiding, uitvoering en toetsing) beplantings(ontwerp), ecologie en sortimentskennnis;
  • Studenten inspireren en stimuleren bij het werken met beplanting in alle fasen van het planvormingsproces;
  • Begeleiden van studenten (voltijd en deeltijd) bij het uitwerken van beplantingsconcepten, boomstructuurplannen/groenstructuurplannen.

 Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
Naast een jaarcontract bieden wij een marktconform salaris van minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 bruto per maand (schaal 10 van de CAO-HBO per 1 juni 2022) bij een fulltime werkweek. Het gaat hier om een positie voor 16 tot 24 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.

Daarnaast kennen wij vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en hebben wij een pensioenfonds. Conform CAO bieden wij jou 53 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek. Om te zorgen dat jij duurzaam inzetbaar blijft en jezelf blijft uitdagen kennen wij ook uitgebreide scholings- en trainingsmogelijkheden.  Vanzelfsprekend faciliteren wij de middelen zodat jij je werk goed kan uitvoeren zoals een laptop en een smartphone.

Nieuwsgierig geworden?

Sollicitatieprocedure
We hebben de sollicitatieprocedure alvast voorbereid, zodat jij hier ook rekening me kan houden in je agenda. Je kunt tot 22 mei op deze vacature reageren via de sollicitatiebutton. Je ontvangt na het sluiten van de procedure zo spoedig mogelijk een reactie op jouw sollicitatie.

Een proefles geven kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.