Landschapsarchitectuur NLnieuwsvacatureTU Delft zoekt Docent Landschapsarchitectuur

TU Delft zoekt Docent Landschapsarchitectuur

Als docent Landschapsarchitectuur draag je met je collega’s het vak over aan jonge mensen die een talent voor ruimtelijk ontwerp combineren met interesse voor een mooie, gezonde, groene leefomgeving.

Functieomschrijving
De docent die we zoeken zal onderwijs ontwikkelen, verzorgen en evalueren in het BSc-curriculum van Bouwkunde en het MSc-programma van de track Landscape Architecture en eventueel andere MSc-tracks. Op termijn is er de mogelijkheid om door te groeien naar meer coördinerende taken.

Het takenpakket is op hoofdlijnen als volgt:

 • geeft hoorcolleges, geeft zelfstandig ontwerponderwijs, organiseert korte vakexcursies.
 • superviseert, begeleidt en beoordeelt studentgroepen en individuele studenten.
 • draagt bij aan onderwijsontwikkeling binnen de kaders van het BSc- en het MSc-curriculum.
 • draagt bij aan onderwijsevaluaties en doet voorstellen voor verbetering.
 • neemt deel aan het (twee) wekelijkse overleg van de sectie Landscape Architecture.

Functie-eisen
De kandidaat

 • beschikt over een MSc-diploma in de Landschapsarchitectuur (TUD, WUR of AvB).
 • heeft ervaring in het hoger ontwerponderwijs en beschikt bij voorkeur over de BKO.
 • heeft ervaring in de praktijk van de landschapsarchitectuur (strekt tot aanbeveling).
 • spreekt en schrijft in de Nederlandse en op voldoende niveau ook in de Engelse taal.
 • is een enthousiaste, flexibele, proactieve, coöperatieve, toegankelijke teamspeler.

 

Arbeidsvoorwaarden
De TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Faculteit Bouwkunde
De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek’ dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten.
Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.
https://www.tudelft.nl/bk/

De sectie Landscape Architecture is een van de zes secties van de afdeling Urbanism. De sectie verricht wetenschappelijk én toegepast onderzoek en verzorgt academisch onderwijs. We dragen bij aan het driejarige, Nederlandstalige facultaire bachelor-curriculum dat opleidt tot breed inzetbare bouwkundigen en we coördineren en verzorgen de geaccrediteerde tweejarige, Engelstalige master track Landscape Architecture. We doceren de landschapsarchitectuur als een zelfstandige discipline naast de architectuur en het stadsontwerp. Het landschap als ‘onderlegger’, als ommeland en als groene openbare ruimte van de stad komt op alle relevante schaal- en abstractieniveaus aan de orde. Vanwege de enorme maatschappelijke belangstelling voor stedelijke vergroening vertoont het aantal studenten uit binnen- en buitenland de laatste jaren een gestage groei.

Additionele informatie
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Prof. Eric Luiten,

e-mail: e.a.j.luiten@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Caro Coemans, HR adviseur,
e-mail: hr-bk@tudelft.nl

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 6 december 2021.

Sollicitatieprocedure
Wil je solliciteren naar deze functie, upload dan uiterlijk 30 november 2021 je motivatiebrief en CV via de knop ‘apply now’.

Let op:

 • Je kunt alleen online solliciteren. Wij nemen geen sollicitaties in behandeling die per e-mail en / of per post zijn verzonden.
 • Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
 • Een pre-Employment screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.