OpleidingenBachelor Landschaps- & Tuinarchitectuur Erasmushogeschool Brussel

Bachelor Landschaps- & Tuinarchitectuur Erasmushogeschool Brussel

Hoe ziet de opleiding eruit

Groen ontwerp

Bij Erasmushogeschool Brussel leer je zowel tuinen, groene en stedelijke ruimten als landschappen duurzaam en klimaatbewust ontwerpen. Ontwerpen zien we als het creatief bedenken van conceptuele, uitvoeringsklare of beleidsmatige voorstellen voor de vormgeving en inrichting van de buitenruimte. Erasmushogeschool Brussel leert je hoe je zowel natuurlijke als door de mens gemaakte elementen kan ordenen en vormgeven met behulp van wetenschappelijke en intuïtieve middelen. Het resultaat van je werk moet daarbij voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, ruimtelijkheid en beeldende kwaliteit.

Veel praktijk in de Plantentuin

Al vanaf de eerste dag ga je erop uit. Landschaps- en tuinarchitect word je niet door boeken te studeren. We trekken het groen in en geven lessen Plantenleer in de plantentuin van Meise. In het atelier gaan we je uitdagen om je eerste stappen binnen het ontwerpen te zetten. Je gaat er samen met andere studenten nadenken over urban design. Je zal onder begeleiding van de docenten experimenteren met ideeën, technieken en processen. Bovendien gaan we ook ter plaatse projecten bezoeken. Een theoretische basis blijft uiteraard nodig.

Begeleiding tijdens je studie

Je staat er bij ons nooit alleen voor. Onze docenten begeleiden je gedurende je volledige opleiding, van de eerste ervaringen in het atelier tot je bachelorproef. Docenten zijn steeds aanspreekbaar en staan open voor vragen. Bovendien beschikken we allemaal over onze eigen expertise. Je krijgt les van landschapsarchitecten, biologen, tuinarchitecten, stedenbouwkundigen, grafisch vormgevers, ecologen, kunsthistorici, interieurarchitecten.

Check hier het volledige programma.

Check hier het volledige programma voor de werkstudenten.