nieuwsIn memoriam Meto Vroom

In memoriam Meto Vroom

Op 28 augustus is emeritus hoogleraar landschapsarchitectuur Meto Vroom overleden. Vroon werd 89 jaar. Een groot deel van zijn leven wijdde aan de ontwikkeling van het vakgebied van de tuin- en landschapsarchitectuur. 

De bijdrage die Meto Vroom in de afgelopen decennia heeft geleverd aan het vakgebied zijn zeer bijzonder te noemen. Als hoogleraar in de landschapsarchitectuur aan de landbouwuniversiteit, nu Wageningen University, heeft hij in de periode 1966-1994 een wezenlijke kwaliteitssprong in het onderwijs en onderzoek gerealiseerd en daarmee een belangrijke impuls aan de vakbeoefening en positie van de tuin- en landschapsarchitecten gegeven. Zijn wetenschappelijke, interdisciplinaire benadering, met een brede blik gericht op samenwerking met de andere vakgebieden in de ruimtelijke planning heeft het fundament gelegd voor de huidige succesvolle bijdrage van de landschapsarchitectuur in de ruimtelijke ordening. Met zijn voortdurende aandacht voor de grensoverschrijdende aspecten van onderwijs en onderzoek was hij een voorloper in de huidige internationalisering van het vakgebied.

Voor oud-collega’s en vakgenoten uit de tuin-en landschapsarchitectuur wordt donderdag 12 september vanaf 14.30 een In Memoriam georganiseerd in het Schip van Blaauw in Wageningen.